Svaki dan se ubije jedan vojnik SAD

U američkim oružanim snagama od početka godine u proseku se dnevno desilo po jedno samoubistvo, što je najviše u protekloj deceniji.

Izvor: B92

Subota, 09.06.2012.

21:25

Default images

Prema najnovijim rezultatima istraživanja, zabeležena su 154 samoubistva tokom 155 dana ove godine.

Ovi podaci šokirali su vojni vrh, koji je očekivao da će broj samoubistava opasti, nakon što je bio izjednačen 2010. i 2011. godine.

Zvaničnici su izrazili uverenje da ova pojava možda delimično ima veze sa lošim stanjem ekonomije SAD, pošto se nekoliko hiljada američkih vojnika vratilo iz Avganistana.

Prema njihovom mišljenju, razlozi zbog kojih vojnici dižu ruku na sebe, između ostalog, su izloženost borbama, posttraumatski stres i zloupotreba prepisanih lekova.

Prema statističkim podacima vojnici, koji su u više navrata bili u borbenim zonama izloženiji su riziku da dignu ruku na sebe.

Međutim, značajan broj samoubistava izvršili su i vojnici koji nikada nisu slati u misije u zone sukoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: