Odloženi izbori u Libiji

Glasanje za poslanike ustavotvorne Skupštine u Libiji, koje je zakazano za 19. jun, biće odloženo iz logističkih razloga, saopštila je Izborna komisija.

Izvor: B92

Subota, 09.06.2012.

18:20

Default images

Odluka da se izbori odlože za jul ili za kasnije doneta je uglavnom zato da bi se kandidatima koji su isključeni iz nadmetanja dalo vremena da ulože žalbu, rekao je neimenovani član Komisije.

"Predloženo je nekoliko datuma za glasanje, ali se u razgovorima o tome najčešće spominje 10. jul", naveo je on, prenela je Agencija Frans pres.

Predsednik Izborne komisije je rekao francuskoj agenciji da će "odluka o datumu održavanja izbora biti saopštena sutra, tokom konferencije za štampu".

Drugi neimenovani član Komisije izjavio je da je odluka o odlaganju glasanja, za prvu nedelju u julu, doneta u konsultaciji sa zvaničnicima Ujedinjenih nacija.

"Međutim, ako do tada ne budemo spremni, izbori će biti odloženi za neki datum u avgustu, posle Ramazana", upozorio je on.

Više od 2,7 miliona Libijaca, odnosno oko 80 odsto glasača, registrovano je za učešće na prvim nacionalnim izborima posle četiri decenije diktature Moamera Gadafija, koji je svrgnut i ubijen u oktobru prošle godine.

Prelazna vlada je trebalo da u roku od osam meseci organizuje izbore za 200-članu Skupštinu ili "generalni nacionalni kongres", a vladajući Nacionalni prelazni savet treba da se povuče pošto Skupština održi svoje prvo zasedanje, navodi francuska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: