Drevs: Niko neće blokirati kretanje

Komandant Kfora Erhard Drevs poručio je u Đakovici da neće biti kompromisa sa onima koji onemogućavaju slobodu kretanja građana, pošto je to misija Kfora.

Izvor: Beta

Četvrtak, 07.06.2012.

20:48

Default images

Drevs je ocenio da je sada situacija na severu Kosova mirna i dpodao da ne očekuje pogoršanje, kao i da je u najvećem delu uspostavljena sloboda kretanja.

Govoreći o akciji Kfora pre nekoliko dana na uklanjanju betonske barikade u opštini Zvečan, Drevs je rekao da je akcija preduzeta pošto su prethodno iscrpljene sve mogućnosti.

"Na žalost treba da optužim i osudim delovanja koja su se dogodila kao reakcija na operaciju Kfora. Ja sam uvek govorio da je sloboda kretanja misija Kfora i nema nikakvog kompromisa što se toga tiče", istakao je Drevs.

Komandant Kfora je rekao da je Kfor bio strpljiv u vezi sa betonskom barikadom u opštini Zvečan, ali je dodao da je u jednom momentu došlo vreme da se reaguje.

"Verujem da je naša poruka stigla do onih kojih je trebalo, da ćemo biti odlučni i nećemo se povući od našeg glavnog zadatka", kazao je Drevs.

Kfor je u petak, 1. juna uklonio barikade u opštini Zvečan, a u selu Rudare izbio je sukob u kom je bilo povređenih Srba i vojnika Kfora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: