"Rajfajzen banka" nudi nove potrosacke kredite

Izvor: B92

Sreda, 24.07.2002.

14:53

Default images

Predsednik uprave "Rajfajzen banke" za Jugoslaviju Bosko Kostic izjavio je u sredu da je ta banka snizila kamate za 1 do 3 odsto na postojece kredite i uvela nove vrste potrosackih kredita. On je istakao da su se za takav korak opredelili da bi motivisali veci broj gradjana za taj nacin kupovine. Prvo su smanjene kamate na kredite za namestaj i aparate za domacinstvo. "Nismo zadovoljni onim sto se do sada zbivalo s potrosackim kreditima i zeleli bismo da ih ima mnogo vise. Da bismo u ovim uslovima nesto ucinili, da tih kredita budu vise, mi smo se opredelili da snizavamo kamatne stope. Ukoliko neko uzima potrosacki kredit za kupovinu namestaja ili aparata za domacinstvo, smanjicemo kamatu sa dosadasnjih 11 na 10 odsto, ukoliko se ucestvuje s 20 odsto u kreditu. Medjutim, ako se neko odluci da 20 odsto uplati kao depozit, na taj depozit mi cemo placati redovne kamate i onda smanjiti kamatnu stopu na 8 odsto", kaze Kostic. On je najavio i odobravanje kredita za turisticka putovanja i kupovinu polovnih automobila, a bice odobravani i gotovinski krediti od 1.000 do 5.000 evra s rokom otplate do godinu dana. "Rajfajzen banka" je za isti procenat smanjila i kamate na kredite za kupovinu putnickih automobila, koji se odobravaju na rok otplate do 4 godine. "Rajfajzen banka" je, po oceni uglednog britanskog casopisa "Euro Money", najbolja banka u Jugoslaviji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: