Zaplenjena 2 kamiona oruzja

Izvor: B92

Sreda, 24.07.2002.

10:16

Default images

U Bujanovcu je u sredu saopsteno da je na jugu Srbije otkriven do sada najveci  bunker oruzja i municije, koji je pripadao bivsoj OVPMB, javlja dopisnik Radija B92 Radoman Iric. Ogroman bunker sa oruzjem, ciji su ulazi bili zabetonirani, pronadjeni su u kucama Memeta Azemija i Becira Becirija iz sela Dobrosin kod Bujanovca. Po nalogu istraznih organa oni su pritvoreni, a u sredu su podnete i krivicne prijave. Pukovnik MUP Srbije Zarko Bajcetic, u sredu je novinarima u Bujanovcu rekao da su tu akciju besprekorno izvele jedinice za specijalne zadatke "crvene beretke". "Imamo blizu 300 sanduka municije razlicitog kalibra. mine za minobacac od 120 mm i svi znamo koliko je to ubojno sredstvo. Imamo mine za minobacac od 82 mm i taj minobacac smo i pronasli. Nasli smo i mine za minobacac od 60 mm. To sto nismo nasli minobacace od 60 mm i 120 mm znaci da nam predstoji zadatak da te cevi pronadjemo", rekao je Bajcetic. O akciji i njenim rezultatima obavesteni su kancelarije OEBS i posmatracke misije Evropske unije, kao i kancelarija Odbora za ljudska prava u Bujanovcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: