Damask:Al-Nusra preuzeo odgovornost

Islamistički front Al-Nusra preuzeo je odgovornost za bombaške napade u Damasku u kojima je u četvrtak poginulo 55 ljudi.

Izvor: Beta

Subota, 12.05.2012.

21:48

Default images

U video snimku koji je sinoć postavljen na internetu, grupa navodi da su eksplozije odgovor na napade režima predsednika Bašara al Asada na naseljena područja.

Front Al-Nusra je i ranije tvrdio da je odgovoran za napade, u saopštenjima postavljanim na sajtovima pobunjenika.

O toj grupi se ne zna mnogo, ali obaveštajni zvaničnici iz zapadnih zemalja kažu da bi mogla da bude ogranak Al Kaide koji deluje u Iraku.

Oni smatraju da je veoma moguće da su islamistički ekstrmisti, neki povezani sa Al Kaidom, upadali na teritoriju Sirije od početka protesta protiv Asada pre 14 meseci, ali nije poznato koliko ih ima i šta rade u Siriji.

Front je pozvao režim da ne ubija sunitske muslimane i zapretio osvetom šiitskim alavitima kojima pripada Asad i mnogi članovi njegovih snaga bezbednosti.

Prema podacima sirijskog ministarstva unutrašnjih poslova, najmanje 55 osoba je poginulo, a 372 su ranjene u dve snažne eksplozije u Damasku u četvrtak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: