Potraga za žrtvama iz ruskog aviona

Nekoliko indonežanskih helikoptera konačno se prizemljilo danas u blizini mesta pada ruskog aviona suhoj, da bi pokupili neke od ostataka nastradalih.

Izvor: B92

Subota, 12.05.2012.

13:53

Default images

Podsetimo, ruski avion u kom je bilo 45 putnika i članova posade u sredu je udario u liticu planine Salak na zapadnom delu indonežanskog ostrva Java.

Istražioci još nisu pronašli "crnu kutiju" na osnovu koje bi mogli da dođu do objašnjenja zbog čega se avion srušio, na promotivnom letu kojim je trebalo da privuče potencijalne indonežanske avio-kompanije da kupe ruski avion.

Spasilačke ekipe koje su se popele u blizini vulkana gde je pao avion imaju poteškoće da pronađu i prenesu posmrtne ostatke putnika, a helikopteri nisu mogli da slete zbog guste magle koja je obavila planinu Salak, oko 80 kilometara jugozapadno od prestonice Džakarte.
Pretpostavlja se da su u avionskoj nesreći poginuli svi putnici i posada, a ostaci letelice rasuti su po džungli.
Tanjug
Helikopteri su rano jutros u Džakartu poneli četiri vreće sa posmrtnim ostacima, za sada neutvrđenog broja ljudi, na njihovu identifikaciju.

Oko 60 forenzičara će analizirati ostatke kako bi utvrdili identitet žrtava.

Kompanija "Trimarga Rekatama", koja je predstavnik "Suhoja" u Indoneziji, prvo je saopštila da je u avionu bilo 50 osoba, ali je u četvrtak saopštila da ih je bilo 45. Lokalni zvaničnici za spasilačke operacije kažu da je u avionu bilo 46 ljudi, navode agencije.

Avion, u kojem su bili predstavnici indonežanskih avio-kompanija, ruske kompanije "Suhoj", novinari i ruske diplomate, nestao je sa ekrana radara u sredu tokom drugog demonstracionog leta.

Suhoj je poleteo sa aerodroma u Džakarti i nestao sa radara 21 minut kasnije, u blizini planinskog venca Salak, pošto je posada tražila dozvolu od kontrole leta da spuste letelicu sa 3.000 na 1.800 metara visine.

Avion suhoj, superdžet, prvi je ruski model putničkog aviona od raspada Sovjetskog Saveza pre dve decenije, a planirano je da on pomogne u oživljavanju ruske avionske industrije, navodi AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: