Talibani odsekli glave 13 vojnika

Talibani su u pakistanskom regionu Severni Vaziristan ubili 14 vojnika, svima osim jednom odsekli glave, a u centru grada Miran Šah izložili dve glave.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 07.05.2012.

19:18

Default images

U sukobima vojske i talibana u glavnom gradu Severnog Vaziristana, utočištu pakistanskih talibana blizu granice sa Avganistanom, ranjeno je oko 20 vojnika, ubijeno više desetina pobunjenika, a poginula su i tri civila.

Talibani su u nedelju iz zasede napali kontrolni punkt u Miran Šahu i ubili devet pakistanskih vojnika, saopštila je vojska, dodavši da su pobunjenici pucali na punkt nekoliko dana pre napada.

Vojska je uzvratila napadom helikopterima na mesta za koja veruje da su se krili pobunjenici, a u napadu su pogođene i tri kuće i džamija, naveli su neimenovani obaveštajni zvaničnici.

U napadu su poginula tri civila a ranjeno 20, dok se ne zna koliko je bilo žrtava na strani pobunjenika.

Vojska je u nedelju veče izvršila raciju jedne kuće u Miran Šahu i ubila komandanta pobunjenika i nekoliko njegovih saboraca.

Ostali pobunjenici u pobegli, zajedno sa pet vojnika koje su uhvatili tokom racije.

Četvorici vojnika su odrubili glave, a dve glave su danas obesili na drvene stubove u centru Miran Šaha.

Vojska je danas ponovo helikopterima napala skrovište talibana, ubivši oko 30 vojnika i uništivši desetine prodavnica oružja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: