Stros-Kan će morati na sud

Bivši direktor MMF Dominik Stros-Kan moraće da ide na suđenje zbog optužbi da je pokušao da siluje hotelsku sobaricu u maju prošle godine u Njujorku.

Izvor: B92

Utorak, 01.05.2012.

16:39

Default images

Sudija je odbacio njegovo pozivanje na diplomatski imunitet.

Tužbu za seksualni napad protiv Stros-Kana podnela je sobarica jednog njujorškog hotela prošle godine, a slučaj posle današnje odluke ide u građansku parnicu, saopštio je sud u Njujorku.

Vest o tome pre zvanične odluke suda, prvi je objavio jutros list "Njujork post" navodeći da je imao uvid u sudsku odluku pre njenog saopštavanja. List je naveo da je sudija u Bronksu Daglas Mekkeon presudio da je Stros-Kan ostao bez imuniteta onog trenutka kada je podneo ostavku na mesto direktora MMF-a.

Stros-Kan je nedavno optužio političke protivnike, bliske francuskom predsedniku Nikoli Sarkoziju, da su uništili njegovu predsedničku kandidaturu.

U intervjuu londonskom "Gardijenu" Stros-Kan je rekao da su skandal koji mu je uništio ugled organizovali ljudi koji su "imali politički plan" i želeli da ga spreče da bude kandidat socijalista na aktuelnim predsedničkim izborima.

Pre nego što je bio uhapšen u Njujorku, pod optužbom da je silovao hotelsku sobaricu u maju prošle godine, Stros-Kan je važio za favorita socijalista za izbore.

Bivši direktor MMF-a ne negira da je imao seksualni odnos sa sobaricom Nafisatu Dialo, ali tvrdi da je to bilo uz obostranu saglasnost. Prema njegovim rečima, susret i incident sa sobaricom verovatno nije bio isceniran, ali eskalacija čitavog slučaja u krivičnu istragu - jeste. Advokat sobarice, međutim, tvrdi da u tom incidentu nije bilo nikakve političke intrige, prenosi AFP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: