"Mirovnjaci jačaju i diplomatiju"

Ministar odbrane Dragan Šutanovac obišao je glavni štab Mirovne misije UN na Kipru i rekao da srpski mirovnjaci podižu diplomatski kapacitet Srbije.

Izvor: B92

Sreda, 18.04.2012.

23:18

Default images

On je tokom razgovora sa srpskim mirovnjacima ukazao na značaj njihovog angažovanja u tim aktivnostima i za podizanje nivoa diplomatskih kapaciteta Srbije.

Šutanovac je posle razgovora sa visokim zvaničnicima te mirovne misije u bazi "Plavi šlemovi", stotinak kilometara udaljenoj od Nikozije, razgovarao i sa dvadesetak pripadnika Vojske Srbije koji su u toj misiji.

"Jedan od važnijih segmenata učešća u mirovnim misijama je podizanja kapaciteta i operativnih sposobnosti Vojske Srbije, ali i podizanje nivoa diplomatskih kapaciteta Srbije", rekao je on.
Tanjug
Ministar je najavio i povećanje broja pripadnika srpskog sistema odbrane u mirovnim misijama, precizirajući da se planira proširenje postojeće mirovne misije u Libanu.

Šutanovac je naglasio i da je učešće u mirovnim misijama izuzetno častan posao za pripadnike Vojske Srbije, njihove porodice, ali i državu.

Ministar odbrane je izrazio uverenje da će srpski "plavi šlemovi", kao i do sada pružiti maksimum tokom angažovanja u mirovnim misijama.
Tanjug
Šutanovac je izrazio zadovoljstvo velikim interesovanjem pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije za učešće u mirovnim misijama.

On je dodao da se za učešće u mirovnoj misiji UN na Kipru, gde je angažovano ukupno 46 pripadnika Vojske Srbije, prijavilo više od 900 zainteresovanih.

Ministar odbrane će tokom večeri obići i bazu srpskih mirovnjaka koji zadatke obavljaju u okviru slovačko-mađarskog kontigenta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: