Mirković:Rutinska kontrola u dvorcu

Austrijske vlasti sprovele su rutinsku kontrolu gradilišta na dvorcu u vlasništvu pevačice Dragane Mirković u Austriji. Nije bilo hapšenja, tvrdi Mirkovićeva.

Izvor: B92

Sreda, 18.04.2012.

12:41

Default images

Nije ni zatvoreno gradilište, što se uobičajeno čini kada se ustanove ilegalne radnje.

„Radi se o rutinskoj kontroli koja je sprovedena na gradilištu na dvorcu, oko čijeg renoviranja je angažovano više austrijskih firmi“, objasnila je Mirkovićeva u izjavi Tanjugu.

Renoviranje dvorca u Ebefurtu je velika građevina, dodala je ona, zbog čega je angažovano više austrijskih građevinskih firmi, sa oko stotinu radnika.

Inače nijedna firma nema veze sa preduzećem njenog supruga Tonija Bijelića, već se radi o građevinskim firmama sa kojima su sklopili ugovor o renoviranju zdanja, ne proveravajući njihove radnike.

Mirkovićeva je istakla da nije tačno da je kontrola sprovedena u njenoj kući u kojoj živi.

Ona sa svojom porodicom i dalje živi pokraj Badena, nedaleko od Beča, a dvorac, koji je kupila pre dve godine, se preuređuje.

Kontrola je sprovedena pre nedelju dana i tokom kontrole privedeno je više radnika koji sa sobom nisu imali dokumenta. Samo dvoje je dobilo nalog da napusti zemlju zbog neregularnosti, a ostali su nastavili da rade na građevini u dvorcu.

Inače u Austriji nadležne vlasti, odnosno finansijske i carinske institucije, redovno kontrolišu građevine širom zemlje zbog rada na crno.

Tako su i oktobra prošle godine kontrolisale austrijski parlament, odnosno tamošnje firme, te pronašli radnike na crno koje je zapošljavalo jedno preduzeće koje se bavilo preuređenjem kantine.

Dve godine se već izvode radovi na dvorcu, kako je naglasila Mirkovićeva, i do sada nije bilo kontrola.

Mirkovićeva i njen suprug nisu bili ni obavešteni o kontroli, već su o tome saznali iz medija, pošto se ona ticala samo firmi koje rade na njihovom zdanju, a ne njihovog preduzeća.

Radovi na dvorcu su nastavljeni, navela je ona, što ne bi bilo moguće da su vlasti ustanovile neregularnosti vezane za vlasnike.

Mirkovićeva je sa žaljenjem primila informaciju da se vest o navodnim ilegalcima na „njenoj“ građevini brzo proširila u Srbiji, i da je netačno preneta.

Dvorac u kome živi Dragana Mirković sa svojom porodicom nalazi se na zemljištu od hektar i po, a sam dvorac ima oko 12.000 kvadrata. Pevačica kaže da ne zna tačno koliko prostorija ima, ali da plan zna "napamet".

"U jednom delu našeg boravka nalazi se predivno oslikan plafon, to su stvari koje su za nas neprocenjive. Radili su poznati umetnici i ima značajnu istorijsku vrednost", navodi ona.

Anton Bjelić, suprug i menadžer Dragane Mirković, rekao je da zna da su radnici uhapšeni, ali da ih oni nisu angažovali jer, kako je rekao, sve rade po zakonu.

"Mi smo bili u inostranstvu ove nedelje i nažalost ne znam šta se tačno dogodilo ili koja je od kompanija ugovorila poslove sa tim ljudima. U svakom slučaju, nisu bili naši ljudi, jer mi sve radimo po zakonu. Morate da pitate austrijske kompanije koje rade u našem dvorcu i sve imaju poslovnu licencu, da li rade sa ilegalnim radnicima ili ne. To nije moj posao", rekao je Bijelić za list "Niderosterajh nahrihten".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: