Rim: Zaplenjena Gadafijeva imovina

Italijanska finansijska policija zaplenila je više od 1,1 milijarde evra sredstava u vlasništvu porodice ubijenog libijskog vođe Moamera el Gadafija.

Izvor: Tanjug

Sreda, 28.03.2012.

22:09

Default images

Policija je zaplenila "pokretnu i nepokretnu imovinu, deonice i bankovne račune u vezi s porodicom bivšeg libijskog lidera Gadafija i njegove pratnje", saopštila je policija koja je objavila listu zaplenjenih stvari.

Među njima su deonice u vodećim italijanskim firmama, uključujući banku "Unikredit", naftni gigant "Eni" i proizvođača automobila "Fiat".

Policija je zaplenila i deonice u fudbalskom klubu Juventus, jednu zgradu u Rimu, 150 hektara šume na ostrvu Pantelerija i motor "Harli Dejvidson", preneo je AFP.

Regulatorna komisija Međunarodnog krivičnog suda u Hagu zatražila je zaplenu ove imovine u okviru istrage koja se vodi protiv Gadafijevog sina Seifa-al Islama i bivšeg šefa obaveštajne službe Abdulaha Senusija, koji je bio zet ubijenog libijskog vođe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: