FR: Pretučen ispred jevrejske škole

Napetost u Francuskoj, nakon ubilačkog pohoda Muhameda Mere, još se nije smirila, a zabeležen je novi incident u kojem, na sreću, niko nije smrtno stradao.

Izvor: Vijesti

Sreda, 28.03.2012.

18:50

Default images

Ispred jedne jevrejske škole u Parizu grupa mladih napala je i pretukla 12-godišnjeg dječaka, recitujući pritom antisemitske slogane.

Najnoviji u nizu incidenata ponovno je šokirao Francusku, koja se još uvijek oporavlja od ubistva troje djece i jednog profesora u Tuluzu.

Najglasniji u izražavanju svojih emocija bili su članovi francuske jevrejske zajednice, koja broji oko pola miliona osoba.

Usprkos činjenici da su francuski specijalci ubili radikalnog muslimanskog napadača Muhameda Mere, strah od novih napada ne jenjava.

Prema izvještaju lokalne policije, napadači su bili dvojica mladića, nekoliko godina stariji od žrtve, koji su recitirali antisemitske slogane.

Ipak, policija napominje kako se ne radi o slučaju zbog kojeg bi se trebala dizati velika uzbuna u društvu, s obzirom na to da niko nije "teže povrijeđen".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: