Kosovo: Oslobođen radnik "Pošte"

Radnik preduzeća "Pošta Srbije" Jovica Balosević, koga je kosovska policija ranije danas uhapsila, oslobođen je večeras, nešto pre 20 časova.

Izvor: B92

Sreda, 28.03.2012.

16:48

Default images

Direktor "Pošta Srbije" na Kosovu Ranđel Nojkić potvrdio je Tanjugu ovu informaciju i rekao da je Balošević oslobođen i da mu je rečeno da će novac, koji se našao kod njega, a koji je policija zaplenila, biti vraćen.

Podsetimo , kosovski specijalci priveli su Jovicu Baloševića, radnika Pošte Srbije iz sela Mogila, tokom pretresa kuća Srba uhapšenih u utorak na Kosovu.

Nojkić je demantovao da je Balošević uhapšen s obrazloženjem da je pripadnik paralelnih struktura i naveo da su ga policajci priveli jer su kod njega u tom trenutku pronašli veću sumu novca.

Tokom pretresa kuće oca uhapšenog Ivice Nojkića policija je uz potvrdu konfiskovala 8.200 evra.

Direktor "Pošta Srbije" je objasnio da je Balošević uhapšen ispred kuće Ivice Nojkića kada su kosovski specijalci započeli pretres.

Balošević je u rodbinskim odnosima sa porodicom Nojkić iz Mogile.

Pripadnici specijalne kosovske policije pretresli su i porodičnu kuću Srećka Spasića, predsednika srpske opštine Vitina u selu Klokot, u opštini Kosovska Vitina.

Oni su tokom pretresa zaplenili dva računara, rekao je Tanjugu Strahinja Spasić, sin uhapšenog predsednika srpske opštine Vitina.

"Pretres porodične kuće obavili su specijalci kosovske policije koji su tu došli sa dva policijska kombija nešto posle 15 časova", rekao je on.

Istovremeno je obavljen i pretres kuće Svetozara Naskovića u selu Koretište nadomak Gnjilana. Srpski izvori u Kosovskom Pomoravlju rekli su agenciji Beta da su Srbi u Koretištu, selu udaljenom dva kilometra od Gnjilana, veoma uznemireni zbog načina na koji kosovski specijalci obavljaju pretres u selu.

Srpski mediji na Kosovu prenose i da su specijalne jedinice kosovske policije obavile danas u Kosovskom pomoravlju pretres kuće Aleksandra Stoiljkovića.

"Četvorici Srba koje je kosovska policija uhapsila u utorak na prelazu Bela Zemlja određen je pritvor do 48 sati", izjavio je ranije danas portparol kosovske policije Baki Keljani i dodao da su oni pritvoreni u Gnjilanu.

Keljani je rekao da je kod Srba koji su lišeni slobode pronađen izborni materijal, odnosno birački spisak i pečat opštine Vitina, i da se oni sumnjiče za podrivanje ustavnog poretka Kosova.

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je da je Spasić kod sebe imao biračke spiskove zato što je hteo da ih uskladi i pripremi za eventualne izbore na Kosovu i Metohiji.

On je kazao da svi znaju da je u Srbiji napravljen jedinstveni birački spisak. To, dodao je, nije bila nikakva priprema za izbore, posebno ne za lokalne.

"Reč je o spiskovima koji su odneti da bi bili revidirani", kazao je Bogdanović televiziji B92.

Ministarstvo za KiM zatražilo je sinoć od Euleksa hitnu reakciju kako bi četvorica Srba bili odmah pušteni.

Ministar policije Ivica Dačić najavio je recipročne mere zbog hapšenja četvorice Srba. Među tim merama je, kako kaže, i hapšenje dvojice Albanaca na Končulju.

Ovo nije prvi slučaj ove godine da na prelazu Bela Zemlja neko bude lišen slobode. Prethodno su u dva navrata kosovski policajci privodili radnike preduzeća "Pošta Srbije" koji su prevozili poštu iz Vranja na centralno Kosovo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: