Bor i Majdanpek dobili inkubatore

U nastavku akcije "Bitka za bebe" bolnice u Boru i Majdanpeku dobile su po jedan novi inkubator, koje je obezbedio Rudarsko-topioničarski basen Bor.

Izvor: B92

Sreda, 28.03.2012.

14:35

Default images

Fond B92 i predstavnici RTB Bor posetili su danas Opštu bolnicu zdravstvenog centra u Boru i tom prilikom uručili novi inkubator koji je za potrebe najmlađih i najhrabrijih boraca ovog kraja doniralo preduzeće RTB Bor. Ovo preduzeće je tokom akcije "Bitka za bebe" doniralo i jedan inkubator koji je tokom prepodneva već isporučen bolnici u Majdanpeku.

Direktor Zdravstvenog centra Bor dr Dragan Stojadinović se ovom prilikom srdačno zahvalio predstavnicima Fonda B92 na pokretanju čitave akcije i izrazio uverenje da će planirane aktivnosti tokom Godine beba biti podjednako uspešne kao što je bila akcija za nabavku preko potrebnih inkubatora.

Nakon predaje nove opreme, generalni direktor Rudarsko-topioničarskog basena Bor Blagoje Spaskovski je zalepio pločicu sa imenom ovog preduzeća na novi inkubator, naglasivši da je RTB Bor već pomagao ovu ustavnou kupovinom porođajnih stolova i druge prateće opreme, te da će nastaviti da podržava nacionalnu akciju "Bitka za bebe" i u novom talasu nabavke opreme koja nedostaje.

Potom je u društvu dr Stojadinovića i predsednika UO Fonda B92 Verana Matića pošao u obilazak odeljenja u kojima svoje prve dane provode prevremeno rođene bebe ovog regiona.
Foto: B92
"Region istočne Srbije ima velike i specifične probleme sa natalitetom, s velikim migracijama stanovništva sa ovog prostora, sa udaljenošću od centara, i potrebna su specifična rešenja. U prvom redu, želimo da postignemo standard opremeljenosti kakav imaju sva porodilišta u Srbiji, za šta su nam potrebna dva reanimaciona stola za Bor i Majdanpek i dodatna oprema, a potom i da se napravi mehanizam brzog transporta životno ugroženih beba do većih zdravstvenih centara. Očekujemo da će naša akcija vezana za povraćaj PDV-a za opremu i hranu za bebe, kao i ograničavanje marži, imati najviše efekta upravo u najsiromašnijim oblastima", izjavio je Matić prilikom uručenja nove opreme.

Sve prevremeno rođene bebe u regionu istočne Srbije smeštaju se u bolnicu u Boru i zato je potrebno unaprediti standard opremljenosti tog porodilišta.

Potrebna su dva reanimaciona stola za Bor i Majdanpek i dodatna oprema, a potom i da se napravi mehanizam brzog transporta životno ugroženih beba do većih zdravstvenih centara, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: