Novi Sad: Održan protest taksista

Oko stotinu taksista organizovalo je jednočasovnu protestnu vožnju ulicama Novog Sada zbog nekih odredaba gradske Odluke o taksi prevozu.

Izvor: B92

Sreda, 28.03.2012.

10:15

Default images

Novosadski taksisti zahtevaju da se van snage stavi odluka o izmirenim poreskim obavezama kao uslov za izdavanje taksi legitimacije.

Oni traže da se ukine odluka o trajanju važnosti lekarskih uverenja na godinu dana, umesto tri kako je zakonom predviđeno i promenu minimalne cene taksi usluga, tako da cena po kilometru ostane 40 dinara, a cena starta bude povećana na 60 dinara.

Protestna vožnja, koju je organizovao Sindikat taksi vozača i autoprevoznika "Nezavisnost", krenula je kroz grad u 11 sati sa poligona za obuku vozača kod "Najlon pijace" do stanice "Centar", odakle su nastavili peške do Gradske kuće.

Tokom protesta saobraćaj je povremeno bio otežan, a policija je preusmeravala vozila kako se ne bi stvarale veće gužve.

Predsednik Sindikata taksi vozača i autoprevoznika "Nezavisnost" Branko Vitorović rekao je novinarima da su njihovi predstavnici juče u Gradskoj kući imali sastanak sa zamenikom gradonačelnika Novog Sada Vitomirom Vučkovićem kome su izneli zahteve.
Foto: Tanjug
"Pažljivo smo saslušani i komunikacija je neuporedivo bila bolja nego ona koju smo imali sa resornim članom Gradskog veća Sinišom Bubnjevićem", rekao je Vitorović.

Zamenik gradonačelnika im je, prema njegovim rečima, naveo da nema ingerencije da im odgovori na zahteve, ali da je obećao da će o svemu obavestiti Gradsko veće i gradonačelnika.

Nakon kratkog dogovora ispred Gradske kuće, delegacija sindikta uputila se kod nadležnih na novu rundu pregovora.

Vitorović nije želeo da odgovori da li će protestne vožnje biti nastavljene i narednih dana, dodavši da sve zavisi od ishoda pregovora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: