Tražila minut ćutanja za Meraha

Francuska nastavnica koja je od svojih učenika zatražila da održe minut ćutanja za serijskog ubicu Mohameda Meraha je suspendovana.

Izvor: Tanjug

Petak, 23.03.2012.

22:25

Default images

Francuski ministar obrazovanja Lik Šatel zatražio je ranije danas da ona bude suspendovana nakon što su njeni učenici prijavili da je Meraha nazvala "žrtvom" i rekla da su njegovu povezanost sa Al Kaidom izmislili mediji i francuski predsednik Nikola Sarkozi.

"Odmah je doneta odluka o suspenziji kao i o tome da joj se zabrani ulazak u školu", saopštila je predstavnica lokalnih školskih vlasti Florans Roben, prenosi AFP.

Nastavnica iz škole u gradu Ruenu na severu Francuske je od učenika zatražila da održe minut ćutanja Meraha, koji je troje dece i rabina jevrejske škole u Tuluzu.

Nakon zahteva nastavnice većina učenika napustila je učionicu, dok su neki ostali "kako bi pokušali da shvate o čemu govori”, navodi AFP.

Merah, koji je rekao da je inspirisan Al Kaidom da ubije sedam osoba, poginuo je juče pošto je pogođen hicem u glavu dok je tokom sukoba sa policijom iskočio sa prozora zgrade.

Sarkozi je Merahova ubistva nazvao terorističkim napadom i najavio progon ljudi koji prate ekstremističke internet stranice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: