CG: Prijava protiv direktora KAP-a

Ministarstvo finansija Crne Gore najavilo je da će protiv direktora Kombinata aluminijuma u Podgorici (KAP) Alekseja Kuznjecova biti podneta krivična prijava.

Izvor: B92

Petak, 23.03.2012.

21:34

Default images

Kako je saopsteno, on je "svesno i namerno radio na štetu interesa" svih akcionara te fabrike i države Crne Gore.

Ruska uprava KAP, na čelu sa Kuznjecovim, nije danas potpisala ugovor o preuzimanju otplate kredita Dojče banci od 22 miliona evra zbog čega će tu obavezu morati da preuzme Vlada Crne Gore.

Dojče banka je ranije tražila da njeni i predstavnici KAP i crnogoprske vlade potpišu trojni ugovor o otplati kredita, ali je Kuznjecov to odbio. Rok za potpisivanje tog ugovora istekao je danas pre podne.

Zbog nepotpisivanja Ugovora, kako je saopšteno, Dojče banka je danas zvanično pokrenula proceduru ubrzane naplate kredita.

Ukoliko KAP odmah ne izmiri obaveze prema toj banci, ona će tokom naredne sedmice obavestiti Vladu Crne Gore da će biti aktivirana njena garancija za kredit. Potom će kredit morati da se vrati u roku od tri dana.

Skupština Crne Gore je na vanrednoj sednici krajem februara prihvatila odluku Vlade da preuzme otplatu kredita Dojče banci, pošto je ranije dala garancije, prilikom sklapanja aranžmana sa KAP.

Parlamet je usvojio zaključak da treba raskinuti kupoprodajni ugovor sa Centralno-evropskom aluminijskom kompanijom (CEAC), vlasnikom KAP.

Neke opozicione partije su ranije ocenile da će preuzimanje kredita dovesti do bankrota državnog budžeta Crne Gore.

Ponašanje predstavnika ruskog vlasnika KAP, firme CEAC je u crnogorskoj javnosti ocenjeno kao "ucenjivanje" Vlade Crne Gore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: