Janukovič traži objektivnu istragu

U javnost dospevaju novi detalji o trojici mladića koji su osumnjičeni za silovanje, mučenje i pokušaj ubistva 19-godišnje Oksane Makar.

Izvor: Tanjug

Utorak, 20.03.2012.

18:01

Default images

Predsednik države Viktor Janukovič pozvao je Državno tužilaštvo da obezbedi punu i nepristrasnu istragu zločina.

Teško povređena devojka je i dalje u teškom stanju, a posle nekoliko izvršenih operacija i amputacija trebalo bi da bude prebačena u Švajcarsku na još jednu operaciju i nastavak lečenja.

Lekari koji su po prijemu u bolnicu registrovali više od 50 odsto opekotina kože nisu joj davali više od 10 odsto šanse da će preživeti, a danas su izjavili da su nade u ozdravljenje 70 odsto.

Nju su trojica poznanika silovali, zatim pokušali da je zadave i na kraju, misleći da je mrtva, bacilli je u jarak sa smećem uvijenu u čaršav i zapalili.

Devojka je čudom preživela torturu, davljenje i paljenje, a ujutro 11. marta pronašao ju je radnik sa obližnjeg gradilišta Oleg Najda, koji je čuo njene jauke i pozvao pomoć.

Posle nekoliko dana provedenih u bolnici devojka je u izjavi, koju je njena majka kamerom snimila i postavila na internet, rekla da je živa i da želi da nastavi život, kao i da bi volela da njeni mučitelji budu streljani.

Jedan od trojice osumnjičenih, Maksim Prisjažnjuk pre dve godine isključen je iz partije "Mladi regioni", a zatim je bio opunomoćenik partije "Ujedinjeni centar" na lokalnim izborima, dok je njegov očuh nekada bio šef regionalne administracije, što je pokrenulo glasine da mladić uživa političku zaštitu.

Ministar unutrašnjih poslova Vitalij Zaharčenko potvrdio je da su dvojica od trojice osumnjičenih deca nekadašnjih zaposlenih u državnoj službi, dok je oblasni tužilac Jurij Marčenko demantovao da je jednom od njih otac takođe tužilac.

Istovremeno, obe partije su se ogradile od Prisjažnjuka, a ogorčena javnost traži smrtne kazne za zločince.

Uskoro po izvršenju zločina osumnjičeni Prisjažnjuk i Artjom Pogosijan su uhapšeni, a zatim pušteni na slobodu, dok je u pritvoru zadržan Evgenij Krasnošek, za kojeg se sumnja da je neposredni izvršilac.

Posle burnog negodovanja javnosti i demonstracija u Nikolajevu i Kijevu, oni su ponovo uhapšeni i neće moći da se brane sa slobode.

Majka jednog od osumnjičenih pokušala je samoubistvo kada je saznala da je njen sin umešan u zločin, dok je majka drugog doživela srčani udar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: