Protest zbog smene u ZC Studenica

Čelnici Grada Kraljeva i zaposleni u zdravstvenom centru Studenica u tom gradu, protestuju zbog načina na koji je smenjen direktor te medicinske ustanove.

Izvor: B92

Nedelja, 04.03.2012.

17:20

Default images

Dok smenjeni direktor Dragan Arsić tvrdi da je smenjen na krajnje uvredljiv način, ministar Zoran Stanković i nadležni u ministarstvu zdravlja, odbili su da komentarišu ceo slučaj.

24. januara ministar zdravlja Zoran Stanković, boraveći u poseti Kraljevu, smenio je direktora zdravstvenog centra Studenica, hirurga Dragana Arsića. Bez ikakve najave, kako tvrdi Arsić, Stanković je u kancelariji gradonačelnika saopštio da ga smenjuje.

"Smenio me je sa kvalifikacijom o mom navodnom nenamenskom trošenju novca što je neistina i zbog nekakvih pisanija koja su stizala do njega a naravno pritom nije rekao ni od koga, ni kog su sadržaja, ni kada su stigla ta pisanija. Tako da je to prosto bilo zaprepašćujuće", kaže Dragan Arsić, smenjeni direktor ZC ”Studenica”.

Načinom smene iznenađeni su i čelni ljudi Kraljeva koji kažu da je doktor Arsić učinio mnogo dobrog za taj grad

"Ne bavim se dugo politikom ali nesto najčudnije što mi se desilo za ovo vreme koje se bavim politikom je upravo način na koji je smenjen direktor zdravstvenog centra Dragan Arsić. Mislim da postoje srećniji i bolji načini da se nekom saopšti da više ne radi to što radi", kaže Vukman Rakočević, zamenik gradonačelnika Kraljeva.

I u zdavstvenom centru iznenađeni su načinom smene doktora Arsića.Čak i posle zemljotresa koji je teško oštetio sve objekte zahvaljujući dobrom menadžmentu u kratkom periodu je uspostavljen nesmetan proces rada.

"Izvanredan čovek koji je radio od 24 sata punih 24 sata, koji je u više navrata pokazao njegovu ozbiljnost i njegovu sposobnost", kaže Ljubinko Zlatić , član upravnog odbora ZC Studenica.

"Znam da nikada za sve ove godine rada u zdravstvenom centru osim dobrih i povoljnih vesti, u smislu rada, naravno problema je uvek u radu bilo puno,zaista nismo imali, tim pre je moje iznenađenje zaista bilo veliko ", Radmila Todorovski, predsednica nadzornog odbora ZC Studenica

Arsić veruje da je u pitanju politička smena jer se javno zalagao za promenu načina finansiranja u zdravstvu koji je sada neracionalan i ukazivao na važne sistemske probleme koji se ne rešavaju. Zato najavljuje i tužbu protiv ministra Srankovića za zloupotrbu službenog položaja.

"Upravnom sudu sam podneo tužbu za obustavu primene tog rešenja, odnosno za poništenje tog rešenja i podneo sam krivičnu tužbu, privatnu krivičnu tužbu za klevetu i uvredu dostojanstva, časti neistinama koje je izneo", kaže Arsić.

Koji su precizniji razlozi smene direktora zdravstvenog centra Studenica Dragana Arsica i zasto je odabrao bas ovakav nacin smene odgovore na ova pitanja nismo dobili. Ministar zdravlja Zoran Stankovic nije bio voljan da razgovara o ovoj temi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: