Netanjahu tajno saslušan

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu, koji je pod istragom zbog privatnih putovanja koja su mu ponudili neki poslovni ljudi, tajno je saslušavan ove nedelje.

Izvor: B92

Petak, 02.03.2012.

22:46

Default images

Kako piše list "Harec", ovo je prvi put da je Netanjahu saslušan u ovoj aferi koja je izbila pre nešto manje od godinu dana.

Privatna televizija Kanal 10 pronašla je dokumente koji su potvrdili pretpostavku da su neka lična i porodična putovanja finansirali biznismeni i donatori dok je Netanjahu bio ministar finansija i lider opozicije.

Osim toga, neka njegova putovanja su dva puta fakturisana, prenose agencije.

Prema sudskim izvorima, na koje se poziva list, Netanjahuovo saslušanje predstavlja završnu fazu istrage, dok mu za mesec ili dva ne bude uručena "prva verzija izveštaja državnog revizora".

Izarelski revizor je 31. marta prošle godine saopštio da će istražiti optužbe koje se odnose na Netanjahuova privatna putovanja, kako bi proverio da li je bilo "sukoba interesa".

Netanjahu je tužio Kanal 10 zbog klevete, tvrdeći da je poštovao zakon i etičke norme koje je odredio parlament.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: