"SAD će i dalje podržavati Srbiju"

Ambasadorka SAD u Srbiji Meri Vorlik rekla je da je odluka da Srbiji dodeli status kandidata snažna potvrda posvećenosti Beograda evropskim vrednostima.

Izvor: B92

Petak, 02.03.2012.

21:09

Default images

Vorlik je, čestitajući Srbiji i njenim građanima, ukazala da je status kandidata, takođe, "priznanje liderstvu predsednika (Srbije Borisa) Tadića i godinama napornog rada koji su Vlada, Narodna skupština i narod Srbije uložili kako bi stigli do tog cilja".

"Uverena sam da će Srbija i njen narod dobiti mnogo od članstva u EU i verujem da će ovonedeljna odluka dati Srbiji novu energiju u procesu integracija u EU. Ostaje još dosta da se uradi, ali će SAD nastaviti da podržavaju napore koje Srbija ulaže na svakom koraku ka EU, kako bismo pomogli stvaranje najbolje moguće budućnosti za sve njene građane", poručila je Vorlik.

Evropski savet odlučio je sinoć na samitu u Briselu da dodeli Srbiji status kandidata za prijem u EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: