Obama pojačava retoriku prema Iranu

Za Ameriku je neprihvatljivo da Iran ima nuklearno oružje. Kada to kažem, ne blefiram, rekao je predsednik SAD Barak Obama.

Izvor: B92

Petak, 02.03.2012.

20:12

Default images

On je upozorio Teheran da nijedna opcija nije isključena ukoliko sankcije ne budu dale rezultat.

"Sankcije su do sada dale rezultate koje niko nije očekivao, ali ako ne budu dovele do konačnog rezultata da Iran odustane od nuklearnog oružja, SAD ne isključuju ni korišćenje drugih sredstava", rekao je Obama u intervjuu za "Atlantik magazin".

On je dodao da su SAD zabrinute kao i Izrael zbog situacije u Iranu.

Američki vojni zvaničnici su ranije isticali da nije vreme da Izrael napadne Iran, izrazivši sumnju da bi napad postigao veći efekat.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu započeo je danas posetu Severnoj Americi, susretom sa kanadskim premijerom Stivenom Harperom.

On je tom prilikom rekao da Izrael zadržava pravo da se brani od Irana i pozvao međunarodnu zajednicu da ne dozvoli da se Iran dočepa nuklearnog oružja.

Obamina pojačana retorika prema Iranu usledila je pred posetu Netanjahua Vašingtonu 5. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: