"Izrael ima pravo na odbranu"

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu istakao je, na početku posete Severnoj Americi, da Izrael zadržava pravo da se brani od Irana.

Izvor: B92

Petak, 02.03.2012.

19:36

Default images

"Što se Izraela tiče, kao svaka suverena zemlja, mi zadržavamo pravo da se branimo protiv zemlje koja poziva i radi na našem uništenju", rekao je izraelski premijer novinarima u Otavi, na početku sastanka sa kanadskim premijerom Stivenom Harperom.

Netanijahu je takođe rekao da međunarodna zajednica ne bi trebalo da dopusti da uspe "nemilosrdna iranska potera za nuklearnim oružjem", prenosi Rojters.

On će se u ponedeljak sastati s američkim predsednikom Barakom Obamom u Beloj kući da razgovara o rastućim razlikama u odnosu na mogući izraelski napad na iranska nuklearna postrojenja, čega se SAD plaše.

Netanijahu želi da Obama jasnije odredi "crvene linije" koje Iran ne sme preći u razvoju nuklearnog programa.

Obama je u međuvremenu najoštrije do sada upozorio Iran da je spreman na vojne opcije, ako je potrebno da spreči Teheran u naoružavanju atomskom bombom.

Obama je za magazin "Atlantik" izjavio da su "sve opcije na stolu" u odnosu na iranske nuklearne planove, precizirajući da je krajnja opcija "vojna komponenta".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: