Romni u prednosti nad Santorumom

Bivši guvener Masačusetsa Mit Romni uvećao je prednost na nacionalnom nivou u odnosu na Rika Santoruma, nakon pobeda u Mičigenu i Arizoni.

Izvor: Tanjug

Petak, 02.03.2012.

18:29

Default images

Odlučujući izbori u deset američkih država biće održani 6. marta.

Novo istraživanje Galupa govori da Romni na nivou cele zemlje ima podršku 35 odsto republikanaca, dok Santoruma podržava 24 odsto glasača.

Ono što bi moglo da bude zabrinjavajuće za Romnija, i pored dobrog rezultata na nacionalnom nivou, jeste prognoza da bi Santorum mogao na izborima u takozvani "super utorak" 6. marta da pobedi u Ohaju.

Ova američka savezna država je značajna zbog toga što predstavlja SAD u malom i često je indikator ko će pobediti na nivou cele zemlje.

Do sada se nikada nije dogodilo da predsednički kandidat koji izgubi u Ohaju dođe do Bele kuće.

Izbori koji se održavaju u deset država u utorak mogli bi u velikoj meri da odrede ko će biti republikanski protivkandidat Baraku Obami.

U tih deset država četvorica republikanaca će se boriti za ukupno 419 delegata koji će na nacionalnoj konvenciji u avgustu izabrati predsedničkog kandidata.

Da bi jedan kandidat došao do nominacije potrebno je da osvoji ukupno 1.144 delegata.

Romni za sada vodi sa 168 delegata, sledi Santorum sa 86, treći je Njut Gingrič sa 32 osvojena delegate a četvrti teksaški kongresmen Ron Pol sa 19 delegata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: