Ugašen požar u restoranu u "Zabeli"

Požar u kuhinji i maloj sali restorana u okviru zatvora "Zabela" u Požarevcu je ugašen.

Izvor: B92

Petak, 02.03.2012.

15:02

Default images

Još nije poznato šta je izazvalo požar, ali pretpostavlja se da je uzrok neočišćen dimnjak.

Devet vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila odmah su izašli na lice mesta i za nešto manje od sat vremena ugasile vatrenu stihiju.

Prema prvim informacijama u požaru nije bilo povređenih, a vatrogasci trenutno rade na kontroli potencijalnih žarišta.

Ističući da bezbednost zatvora nije ugrožena, u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija napominju da je požar zahvatio oko 200 kvadratnih metara površine.

U restoranu “Preporod” zaposleni su osuđenici za lakša krivična dela, takozvani “slobodnjaci”.

Restoran se nalazi ispred zatvorskog kompleksa i u njega dolazi građanstvo.

Inače, u "Zabeli" se nalazi više zatvorskih zgrada, među kojima su i "sedmi paviljon" predviđen za osuđenike za teška krivična dela, kao i "Specijalni zatvor" u kom kazne od po 40 godina zatvora služe Milorad Ulemek Legija, Radomir Marković i drugi osuđeni zbog najtežih krivičnih dela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: