KR: Radnik prekinuo štrajk glađu

Bivši radnik "Magnohroma" Slaviša Vesković prekinuo je štrajk glađu, jer mu je pozlilo. Njegove kolege i dalje protestuju u sali Skupštine grada Kraljeva.

Izvor: Tanjug

Petak, 02.03.2012.

14:03

Default images

Prema njihovim rečima, Veskovića je Hitna služba prebacila u Zdravstveni centar, gde mu je ukazana medicinska pomoć, a zatim je otišao kući.

Veskovića (60) je ekipa Hitne službe pregledala i danas oko podneva i preporučila mu da prekine štrajk glađu, ali je on to tada odbio.

Veskoviću je ovo treći štrajk glađu - jednom nije uzimao hranu sedam, a drugi put 10 dana. Dopisniku Tanjuga je rekao da je dijabetičar i da je imao uput za bolničko lečenje od 27. februara.

On je ranije danas rekao da prema presudi potražuje 200.000 dinara bez kamate, a da "Magnohrom" za plate duguje i njegovoj ćerki i sinu otprilike iste sume.

Osim zbog neisplaćenih zarada, bivši radnici "Magnohroma" traže i isplatu materijalnog obezbeđenja za nezaposlene, jer im je Nacionalna služba za zapošljavanje odbila te zahteve 2008. godine, kada su uz socijalni program napustili preduzeće.

Oni su pred Ustavnim sudom pokrenuli predlog za ocenu zakonitosti te odluke NSZ-a i insistiraju da sud pod hitno uzme u razmatranje njihov predmet.

Jedan od članova Štrajkačkog odbora Lazar Pavlović rekao je da su bivši radnici "Magnohroma" odlučni da ostanu u skupštinskoj sali do ostvarenja zahteva.

"Sigurno je da odavde nećemo izaći dok ne dobijemo napismeno da je Ustavni sud pozitivno rešio naš predmet, odnosno da imamo prava na materijalnu naknadu. Tada ćemo se dogovoriti kako nastavljamo borbu za plate", rekao je Pavlović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: