Šešelj vraćen iz bolnice u pritvor

Portparol Haškog tribunala Nerma Jelačić izjavila je da je Vojislav Šešelj vraćen u pritvorsku jedinicu iz bolnice u koju je danas bio prebačen.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 01.03.2012.

20:54

Default images

"Mogu potvrditi da je Šešelj vraćen u pritvorsku jedinicu u poslepodnevnim satima, nekoliko sati pošto je primljen u bolnicu", kazala je ona. Jelačić je istakla da Šešelj nije bio prebačen u bolnicu zbog hitnog slučaja, već je u pitanju bio zakazani tretman i procedura.

Ona je navela da ne može da iznese više detalja o Šešeljevom stanju, jer optuženi, kao što je bio slučaj i sa njegovim boravkom u bolnici u januaru, ne dozvoljava da Tribunal te podatke iznosi u javnost.

Jelačićeva je ranije danas, u izjavi za Tanjug, rekla da je sekretarijat Tribunala o prebacivanju Šešelja u bolnicu obavestio njegove pravne savetnike i porodicu.

Član Predsedništva Srpske radikalne stranke Dejan Mirović rekao je da su u više navrata porodica i prijatelji pokušali da stupe u kontakt sa Šešeljem i da su saznali da je on u bolnici.

On je dodao da niko iz Šešeljeve porodice i pravnog tima nije kontaktiran, kao i da su do podataka o Šešeljevoj hospitalizaciji došli nezvanično.
Šešelju je u januaru pozlilo, nakon čega mu je ugrađen pejsmejker.

Haški tribunal podigao je optužnicu protiv Šešelja u januaru 2003. za ratne zločine na području Hrvatske, BiH i Vojvodine, a on se dobrovoljno predao u februaru iste godine. Suđenje mu je počelo u novembru 2007. godine, a iznošenje završnih reči trebalo bi da počne 5. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: