Nova klasa dobrovoljaca u VS

Vojnici martovske generacije počeli dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem u garnizonima Sombor i Leskovac, kao i u valjevskom Centru za obuku.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.03.2012.

17:52

Default images

U Drugom centru za obuku u Valjevu među 160 vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka je 17 devojaka, saopšteno je iz Vojske Srbije.

Komandant bataljona za obuku major Nebojša Stojković kazao je da će pripadnici treće generacije vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka, posle prijema, biti raspoređeni u dve čete.

Prema njegovim rečima, oni će u Centru realizovati osnovnu i individualnu obuku, sa težištem na stručnoj i fizičkoj obuci.

On je dodao i da će po isteku šest nedelja, odnosno po završetku osnovne obuke, oni biti razmešteni u centre za specijalističku obuku, objavljeno je na sajtu Vojske Srbije.

Vojska Srbije je od 1. januara prošle godine i zvanično profesionalna, ali je ostavljena mogućnost da mladići i devojke dobrovoljno služe vojni rok sa oružjem.

Dobrovoljno služenje vojnog roka traje tri meseca, odnosno šest meseci ukoliko se kandidat odluči za kurs za rezervne oficire.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: