EKSPLOZIJA U VOJNIM MAGACINIMA U BOGUTOVCU

Izvor: B92

Utorak, 30.04.2002.

20:00

Default images
U Bogutovcu je nesto posle 18 casova ugasen pozar, koji je 5 minuta nakon podneva u utorak izbio u vojnim magacinima. U pozaru je lakse povredjene jedna osoba. Nadlezne vojne vlasti najavile su da ce u sredu zvanicno biti saopsteno sta je uzrok pozara. O tome iz Kraljeva novinar Radio Kraljeva Alen Knezevic: Niko od 25 vojnika ni mestana Bogutovca nije teze povredjen u eksplozijama koje su u utorak u 12 casova i 5 minuta zapocele u vojnom skladistu u selu Bogutovac 10 km udaljenom od Kraljeva. Jedan vojnik dobio je laksu opekotinu i nakon ambulantne intervencije vratio se u svoju jedinicu. Eksplodiralo je skladiste zastarele bojeve municije.

Geleri i komadi raspadnutih granata leteli su citav kilometar uokolo, i zaista je pravo cudo sto osim manje materijalne stete nema povredjenih.

Kisa gelera porazbijala je crepove na okolnim kucama. Eksplozija je prouzrokovala i pozar u obliznjoj sumi koji su vatrogasne jedinice ubrzo stavile pod kontrolu i on je u 18 casova ugasen. Lokalni put prema Bogutovackoj banji je zatvoren za saobracaj, dok je Ibarska magistrala koja prolazi kroz Bogutovac prohodna. Mestani nemaju struje i telefonski saobracaj je takodje u prekidu. Predstavnikci VJ niko nije zeleo da da informaciju dok se ne zavrsi zvanicna istraga, ali su obracali da ce se u sredu obratiti javnosti zvanicnim saopstenjem. Iz Centra za obavestavanje i uzbunjivanje u Kraljevu saopsteno je da evakuacija mestana Bogutovca nije neophodna.

Nezvanicno se pretpostavlja da je manji pozar koj i je izbio u krugu magacina izazvao prvu eksploziju kojaje izazvala niz lancanih detonacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: