VLAHOVIC: NA KOSOVU DA SE PRIVATIZUJU I IMOVINA I DUGOVI

Izvor: B92

Utorak, 30.04.2002.

20:00

Default images
Ministar za privredu i privatizaciju u Vladi Srbije Aleksandar Vlahovic rekao je u utorak da ce Vlada Srbije zahtevati da principe privatizacije privrede na Kosovu najpre prihvate medjunarodne finansijske organizacije. "Ne mogu se jedni arsini zahtevati od Srbije, a drugi biti primenjeni na drugom mestu. I moraju se i na Kosovu postovati elementarni, elementarni zakonski okviri koji se postuju u svim zemljama", rekao je Vlahovic na Beogradskoj berzi. On je dodao da je elementarni zahtev Srbije da "imovina bude privatizovana zajedno sa dugovima" kako oni ne bi bili potrazivani od banaka iz centralne Srbije.

"Od tog zahteva necemo odstupiti", rekao je Vlahovic. On nije mogao da kaze koliki su ukupni dugovi kosovskih preduzeca, ali je kao primer naveo da od ukupnog duga SRJ Svetskoj banci od 1,9 milijardi dolara, na kosovska preduzeca otpada 450 miliona dolara.

Predstavnici UNMIK-a su u utorak ministrima za privredu i privatizaciju i ekonomiju i finansije u Vladi Srbije Aleksandru Vlahovicu i Bozidaru Djelicu predstavili model privatizacije privrede na Kosovu. Vlahovic nije zeleo da kaze na kojim se principima zasniva model privatizacije koji je UNMIK namenio Kosovu i Metohiji, jer smatra da bi te principe na konferenciji za stampu trebalo da saopsti sam UNMIK. On je dodao da je sa predstavnicima UNMIK-a dogovoreno da Vlada Srbije do 10. maja pismeno dostavi svoje primedbe na model privatizacije privrede na Kosovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: