PORODICE POGINULIH RADNIKA RTS-A TRAZE NAKNADU STETE

Izvor: B92

Utorak, 30.04.2002.

20:00

Default images
Porodice nastradalih radnika RTS-a u bombardovanju drzavne televizije 23. aprila 1999. godine podigle su tuzbu protiv te medijske kuce, njenog bivseg direktora Dragoljuba Milanovica, Republike Srbije i Savezne Republike Jugoslavije, radi naknade nematerijalne stete. Ukupna suma koju porodice poginulih radnika traze od RTS-a i drzave veca je od 6 miliona dinara.

Advokat 11 porodica poginulih radnika RTS-a, Slobodan Sisic, za Radio B92 kaze da je kao punomocnik uputio zahtev drzavnoj televiziji za naknadu stete. Tuzbu Prvom opstinskom sudu podnele su porodice koje on ne zastupa. "Kao punomocnik 11 porodica poginlih radnika, ja sam podneo u mirnom postupku – znaci, ne tuzbom sudu, nego sam podneo zahtev da umirnom postupku od RTS-a dobijem naknadu koja je uprilicena sudskoj praksi, koja se dosudjuje za takvu vrstu steta. Dakle, ne redi se ni o kakvoj milionskoj steti, nego sam za svakoga ko ima pravo na naknadu stete po ovom osnovu, zahtevao kod RTS-a iznos od po 350 hiljada dinara.

Oni su u nacelu prihvatili da mirnim putem rese pitanje naknade stete sa mojih 11 vlastodavaca, kolika ce ona biti, sada treba oni da se izjasne", rekao je Sisic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: