SEDNICA CRNOGORSKOG PARLAMENTA PREKINUTA, NASTAVAK 16. MAJA

Izvor: B92

Utorak, 30.04.2002.

20:00

Default images
Sednica Skupstine Crne Gore prekinuta je u utorak, a bice nastavljena tek 16. maja na zahtev vladajuce Demokratske partije socijalista. Poslanik DPS Miodrag Vukovic rekao je na sednici da poslanici te stranke "imaju vanrednih obaveza" u naredne dve nedelje i da zato njen poslanicki klub trazi da skupstina odlozi sednicu do 16.

maja. Predlogu DPS pridruzila se i Socijaldemokratska partija Crne Gore.

Predsedavajuci sednice Rifat Rastoder rekao je da postuje obicaj u crnogorskom parlamentu da se izlazi u susret zahtetima svih poslanickih klubova. Poslanik opozicione Socijalisticke narodne partije Vuksan Simonovic rekao je da ce ta partija postovati praksu parlamenta, ali je optuzio DPS da odlaganjem sednice "opstruira primenu" sporazuma o preuredjenju odnosa Srbije i Crne Gore, koji je potpisan 14. marta.

"Jeste dobar obicaj da se na zahtev bilo kog poslanickog kluba odredi pauza u radu parlamenta. Medjutim, evidentno je da je zahtev DPS da skupstina ne radi za vreme trajanja kampanje za lokalne izbore kako se ovde, pred televizijskim kamerama, ne bi culi drugaciji stavovi", rekao je Simonovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: