Za kandidaturu Srbije 4 kongresmena

Četvorica uticajnih američkih kongresmena uputila su danas pismo administraciji u Briselu i Vašingtonu u kome se predlaže dodeljivanje statusa kandidata Srbiji.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.02.2012.

22:21

Default images

U pismu, u koje je Tanjug imao uvid, ističe se da je Srbija od oktobarskog izveštaja evropskog komesara Štefana Filea savesno radila na reformama i da bi njen napredak u evropskim integracijama imao značaja i za ekonomski napredak zemlje.

Pismo podrške kandidaturi Srbije upućeno je predsedniku Evropskog saveta Hermanu Van Rompeju i američkoj državnoj sekretarki Hilari Klinton.
"Ohrabrujemo vas i ostale evropske lidere da omogućite napredak Srbije u procesu proširenja. Ssirenje Unije predstavlja podsticaj za dalje reforme, što pomaže i ekonomiji i podstiče otvaranje novih radnih mesta", navodi se u pismu.
Kongresmeni su ocenili da čak i u vreme ekonomske krize postoje mogućnosti za harmonizaciju i stabilizaciju transatlantske ekonomske zajednice.
Oni su pozvali Beograd i Prištinu da nastave dijalog i da dodju do podesnog i prijateljskog kompromisa.
Pismo su potpisali predsedavajući kongresnog podkomiteta za Evropu i Evroaziju kongresmen Den Barton, član tog komiteta kongresmen Gregori Miks, kongresmen Piter Visloski i kongresmen Ted Po. Kogresmeni Barton i Po su članovi Republikanske partije, dok su Miks i Visloski članovi Demokratske partije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: