Zabranili analize Timošenkovoj?

Kanadski lekari, koji su pregledali Juliju Timošenko prošle nedelje u zatvoru, tvrde da im vlasti nisu dozvolile da urade ključne toksikološke i analize krvi.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 23.02.2012.

21:49

Default images

Oni su napomenuli da bivša ukrajinska premijerka "konstantno ima bolove".

Pored tri kanadska lekara, tim koji je pregledao bivšu ukrajinsku premijerku činila su i dva nemačka lekara među kojima su bili kardiolog i neurolog, preneo je AFP.

"Posle pregleda gospođe Timošenko, mišljenje kanadskih lekara je da je potrebno uraditi poverljive analize krvi i toksikološke analize", napisao je lekar Piter Kudžtan u pismu ukarijnskom ambasadoru u Otavi Troju Lulašniku.

Ukrajina je pozvala lekarski tim da pregleda Timošenkovu, ali mu nije dozvolila da uradi potrebne analize, iako su lekari poneli sa sobom neophodnu opremu, rekavši da bi na taj način prekršili nekoliko ukrajinskih zakona, napisao je Kudžtan.

Ukrajinske vlasti su, takođe, sprečile lekarski tim da uzme uzorke ključne za analize, naveo je kanadski lekar.

On je dodao da lekari veruju da je Timošenkova bolesna, da ima konstantne bolove i da je neophodno uraditi određene toksikološke i druge laboratorijske analize.

Kudžtan je naveo i da je lekarski tim zabrinut zbog injekcija koje je Timošenkova primala, a koje su zabranjene u Kanadi.

Julija Timošenko je u oktobru osuđena na sedam godina zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja i potpisivanja štetnog gasnog ugovora sa Rusijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: