Mubarak se nada da će ga osloboditi

Svrgnuti egipatski predsednik Hosni Mubarak poslao je dopis sudu u kojem tvrdi da su neosnovane optužbe koje ga terete za saučesništvo u ubijanju demonstranata.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.02.2012.

21:22

Default images

U tom podnesku sudu, Mubarak je kategorički branio svoju vladavinu, navodeći da ima poverenja u egipatski sud i da se nada da će ga na kraju osloboditi optužbi.

Advokati su potvrdili da je Mubarak podneo dopis sudu, ali kažu da ne znaju njegovu sadržinu, dok je list "Tahrir" preneo njegovu sadržinu u današnjem broju, preneo je AP.

Bivši dugogodišnji predsednik Egipta Mubarak je nakon svrgavanja i hapšenja optužen za saučesništvo u ubijanju skoro 900 demonstranata tokom pobune u kojoj je prošle godine okončana njegova vladavina.

Ukoliko bude proglašen krivim, zaprećena mu je smrtna kazna, podseća AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: