"Nikad gore stanje u novinarstvu"

Predsednik NUNS Vukašin Obradović rekao je da je srpsko novinarstvo u "nikad gorem" stanju i kritikovao Vladu Srbije zbog neprimenjivanja Medijske strategije.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 20.02.2012.

18:38

Default images

U intervjuu za leskovački nedeljnik "Nova naša reč", Obradović je na pitanje o stanju u srpskom novinarstvu rekao da se ono danas, po mnogim parametrima, može meriti samo s periodom vladavine Slobodana Miloševića.

"Pritisci na medije, kontrola medija, težak materijalan položaj novinara, srozavanje novinarskih standarda - to je ono što danas karakteriše srpsko novinarstvo", ukazao je predsednik NUNS-a.

On je istakao da posebno zabrinjava to što država izbegava da primenjuje Zakon o državnoj pomoći, koji zabranjuje svaku državnu pomoć kojom neki subjekt na tržištu stiče privilegovan položaj.

"Vlada je, naime, već opredelila sredstva za Novinsku agenciju Tanjug, čime se druge dve agencije, Beta i Fonet, dovode u neravnopravan položaj", ukazao je Obradović.

Prema njegovim rečima, ne postoji politička volja da se uvede red u medijski sektor i da mediji, kao što je to u državama s razvijenom demokratijom, zauzmu značajan kontrolni položaj.

"U strogo kontrolisanom haosu najlakše je manipulisati i medijima i novinarima i zato se ovakvo stanje svesno održava", zaključio je predsednik NUNS-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: