Smrtna kazna za Mubaraka?

Glavni tužilac na suđenju Hosnija Mubaraka zatražio je u završnoj reči smrtnu kaznu za njega zato što je odobrio ubistva civila tokom prošlogodišnje pobune.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 20.02.2012.

18:27

Default images

Tužilac Mustafa Sulejman rekao je da je Mubarak, koji je Egiptom vladao gotovo 30 godina, odobrio upotrebu oružja i ubijanje demonstranata koji su tražili njegovu ostavku.

Prema zvaničnim državnim podacima, oko 850 ljudi poginulo je na demonstracijama u Egiptu koje su izbile 25. januara 2011. godine i trajale oko tri sedmice.

Sulejman je tražio smrtnu kaznu i za još petoricu bivših visokih egipatskih državnih funkcionera, među kojima je dugogodišnji ministar unutrašnjih poslova Abib al Adli.

"Ovde se ne radi samo o ubistvu jednog, 10 ili 20 civila. Ovde se radi o čitavom narodu", rekao je tužilac Sulejman.

Osamdesettrogodišnji Mubarak je u sudnici bio u svom bolničkom krevetu, u kojem je donet.

S njim su bili i njegovi sinovi Gamal i Ala, koji je u rukama držao primerak Kurana. Njima dvojici takođe će se suditi, ali za korupciju.

Rodbina ubijenih demonstranata pozdravila je velikim aplauzom Sulejmanov govor, posebno kada je rekao da Mubarak nije podneo ostavku, nego da je svrgnut s vlasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: