"Bulatović izmišljao o Lauševiću"

Sve što je bivši predsednik Crne Gore Momir Bulatović rekao o Žarku Lauševiću su neobjašnjiva izmišljotina i klevete, kaže advokat glumca Vladan Bojić.

Izvor: Veèernje novosti

Petak, 17.02.2012.

22:47

Default images

"U jednom novinskom intervjuu, objavljenom pre nekoliko dana, Bulatović je izneo niz netačnih i uvredljivih stavova o Žarku Lauševiću, njegovom delu i njegovom ponašanju", preneo je podgorički advokat Vladan S. Bojić, zastupnik glumca.

"O slučaju Žarka Lauševića, nažalost, sve znam. Bio sam predsednik Crne Gore kad je Žarko ubio te momke. Ceo sudski predmet je stigao kod mene pošto je Svetlana - Ceca Bojković došla u Podgoricu sa peticijom dramskih umetnika i zahtevom da aboliram Lauševića kao značajnog umetnika i veoma popularnog čoveka. Ali postojala je ta nelagoda jer su, s druge strane, bile oštećene tri porodice. Naročito su bitni elementi prekoračenja nužne odbrane zato što Laušević nije pucao samo jednom. Pucao je uprkos upornom ponavljanju momka koji je bežao, koji ga je molio da ne bude upucan. Žarko je pucao prema njemu u stanju neke čudne neuračunljivosti. I ispraznio kompletan šaržer. Izuzetno cenim i poštujem Cecu Bojković, ali nisam to mogao da uradim. Odbio sam da Lauševiću dam aboliciju jer sam procenio da bi to bilo jako nepravedno", rekao je Bulatović u tom intervjuu, koji možete pročitati OVDE.

Bulatović je prokomentarisao i da pomilovanje Lauševića, koje je predsednik Srbije Boris Tadić nedavno učinio, "u pravnom smislu Crna Gora nije obavezna da prihvati".

"Iznenađen sam ovakvom vrstom i stepenom društvene neodgovornosti Momira Bulatovića. Neumesna je i do kraja neodmerena izjava Bulatovića kojom tvrdi da sve zna o sudbini Žarka Lauševića. Tvrdnja o sveznanju i o tome da neko o nečem zna sve, unapred zabrinjava i plaši. Racionalno je neobjašnjivo zlurado nezadovoljstvo kojim odiše napor bivšeg predsednika Crne Gore da predstavi sebe u nadmoći nad svima. Ni najzlonamernije kafanske priče i analize nisu toliko daleko odmakle kao što su to učinile procene Momira Bulatovića", rekao je advokat Bojić.

On je negirao Bulatovićeve izmišljotine, pismeno se izjasnivši da Laušević nikada nije podnosio bilo kakav zahtev Momiru Bulatoviću za aboliciju.

"U spisima o tome nema traga. Laušević nema saznanje da je iko to učinio u njegovo ime", navodi advokat. Dodaje da ni Svetlana Bojković, u ime dramskih umetnika Srbije, kako se netačno priseća bivši predsednik Crne Gore, nije tražila aboliciju.

"Neprikladni su i nedostojni navodi o detaljima tragičnog događaja. Oni nemaju dodirnu tačku ni sa jednom izjavom, ni sa jednim spisom, ni u jednoj od sudskih odluka. Najgore što je izrečeno od jednog svedoka jeste rečenica: "Drž’te ga, ima pištolj, pobiće nas". I taj je iskaz odbačen kao neverodostojan. Zabrinjava otkud sada takva Bulatovićeva tvrdnja, pravnička "kreativnost", zlopamćenje i drsko laičko tumačenje jednog nikad nedokazanog ekonomiste", navodi u objašnjenju Bojić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: