Optužnice u aferi nabavke vakcina

Podignuta optužnica protiv Svetlane Vukajlović, Gradimira Gravara, Ljubomira Pavićevića i Smiljke Mileusnić Adžić, zbog zloupotrebe pri nabavci vakcina za A1H1.

Izvor: B92

Petak, 17.02.2012.

22:36

Default images

Istraga u ovom postupku pokrenuta je u septembru, kad su uhapšeni Vukajlovićeva, Pavićević i Gravar. Tri meseca kasnije iza rešetaka se našla i Mileusnićeva, koja je u pratnji advokata došla u sud, po pozivu istražnog sudije.

Tužilaštvo je tada saopštilo da je Smiljka Mileusnić Adžić u dogovoru sa ostalim optuženima obezbedila nabavku cepiva uz posredovanje nekoliko preduzeća. Navodno je, kako se tvrdi, uticala na Vukajlovićevu da se posao dodeli "Jugohemija farmaciji", kao i da se umanji bankarska garancija predviđena tenderskom dokumentacijom sa deset na tri odsto ukupne sume. Iako je tenderskom dokumentacijom bilo predviđeno da se tako plati jedino prva tranša, na teret joj se stavlja da je uticala da se na taj način plati cela isporuka.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv Svetlane Vukajlović, bivše direktorke Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje, Gradimira Gravara, direktora "Jugohemije farmacija", Ljubomira Pavićevića, direktora preduzeća "Detap", i Smiljke Mileusnić Adžić, bivše direktorke "Jugohemije", zbog zloupotrebe službenog položaja u postupku nabavke vakcina A1H1, kojom je oštećen budžet Srbije za 1,2 miliona evra.

Zloupotrebama prilikom nabavke vakcina bavila se ekipa Insajdera u serijalu "Kupoprodaja zdravlja".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: