Što pre pregovori ili je kasno

Pripreme za susret timova Beograda i Prištine se intenziviraju u sedištu EU. Sve se čini da dođe do nove runde i dogovora, inače će za status Srbije biti kasno.

Izvor: B92

Utorak, 14.02.2012.

22:28

Default images

Sve karte za novu rundu dijaloga između Beograda i Prištine u Briselu stavljaju se na sledeću nedelju.

U Evropskom savetu naglašavaju da intenzivno rade na pripremi novog susreta, ali da tačan datum okupljanja još nemaju.

"Nije ostalo još mnogo vremena do sledeće sednice Saveta ministara EU, na kojoj treba da se raspravlja o kandidaturi Srbije, i zato činimo sve što je u našoj moći da dođe do nove runde i dogovora. Inače će za status Srbije biti kasno", ističu za "Novosti" njihovi sagovornici u Briselu.

Nemačka je već stavila do znanja da joj se ne dopadaju dogovori ”u poslednji čas”. A desetak dana do odluke i nije ohrabrujuće, ako se zna da još nema nagoveštaja da će doći do sporazuma o regionalnoj saradnji između Beograda i Prištine, što je poslednji uslov za napredak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: