Sveštenici platili da ih ubiju?

Dva kolumbijska sveštenika, koji su pronađeni mrtvi u Bogoti pre godinu dana, sami su unajmili plaćene ubice da ih ubiju, tvrde tužioci, prenosi BBC.

Izvor: B92

Utorak, 14.02.2012.

22:22

Default images

Prema njihovim rečima, sveštenici su se odlučili na samoubistvo, nakon što je jednom dijagnostikovana sida, ali su unajmili plaćene ubice jer nisu mogli sami da se ubiju.

Rodbina sveštenika insistira da su oni žrtve oružane pljačke i negira tvrdnje da su bili homoseksualni par. Dvojica plaćenih ubica pronađeni su nakon što su analizirani telefonski razgovori sveštenika.

Otac Ričard Pifano (37) i otac Rafael Retiga (35) ubijeni su u automobilu u južnom delu Bogote u januaru 2011. Tužioci tvrde da su platili ubicama oko 8.500 dolara da ih ubiju i da učine da izgleda kao pokušaj pljačke.

Dvojica sveštenika bili su dugogodišnji prijatelji i često su zajedno služili mise i druge religijske službe, piše kolumbijski list "El tempo".

U svojoj poslednjoj crkvenoj službi otac Retiga zatražio je od parohijana da se mole svetoj Marti, zaštitnici izgubljenih slučajeva, dok je otac Pifano zamolio da se pomole za njega. Katolička crkva zabranjuje suicid kao i homoseksualnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: