Svi ostaju u Ministarstvu sporta

Svi saradnici bivše ministarke sporta Snežane Samardžić Marković ostaju i kod nove. Čak 70 činovnika zadržaće svoja mesta dok mandat ne dovrši Verica Kalanović

Izvor: B92

Utorak, 14.02.2012.

21:38

Default images

Markovićeva se polako pakuje za selidbu u Strazbur i za novu funkciju u Savetu Evrope, a njeni najbliži saradnici prelaze u kabinet kod potpredsednice Vlade i nove ”prve dame sporta” Verice Kalanović.

Najuži tim čine četiri savetnika koji su zaposleni po ugovoru i još čekaju prekomamdu, dok su državni sekretar Ivana Kovačević i tri pomoćnika - za omladinu, sport i infrastrukturu - već premešteni kod Kalanovićeve.

Ministarstvo sporta broji još oko sedamdeset zaposlenih, koji ostaju na svojim radnim mestima.

"Pravilo je da potpredsednici i ministri sami sastavljaju svoj kabinet. Ove kadrovske odluke ne donosi Vlada. Očekujemo da ćemo uskoro zvanično preći kod Verice Kalanović", kaže za ”Novosti” Marko Kronja, savetnik za medije i jedan od četvoro zaposlenih po ugovoru u Ministarstvu sporta.

Inače, kada je iz Vlade odlazio vicepremijer Božidar Đelić, većina od njegovih 15 saradnika napustila je Vladu. Deo koji je bio pozajmljen iz Narodne banke, Ministarstva spoljnih poslova i policije vratili su se u stare ”baze”.

Kada je tokom 2011. rekonstruisana Vlada, karte su promešane i otpuštanja gotovo da nije ni bilo. Ministarstva su spojena, a zaposleni su se pripojili novim komandama. Ministar Milutin Mrkonjić nije otpuštao, kao ni Oliver Dulić i Dušan Perović, Srećković je ”slabiji” za jednog čoveka, Milan Marković za 13. Ko je imao višak zaposlenih ustupio je kadrove resorima sa manjkom, pa je, u suštini, sve ostalo na istom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: