Ukaz Tadića o novim dužnostima u VS

Predsednik Srbije Boris Tadić je, povodom Dana državnosti Srbije, doneo ukaze o postavljenju na nove dužnosti u Vojsci Srbije,

Izvor: Beta

Utorak, 14.02.2012.

19:31

Default images

Takođe, postavljen je direktor i zamenik direktora Vojnoobaveštajne agencije, kao i ukaze o unapređenju u viši čin.

Za direktora Vojnoobaveštajne agencije Ministarstva odbrane Srbije postavljen je brigadni general Dragan Vladisavljević, a za zamenika direktora Vojnoobaveštajne agencije pukovnik Radoslav Ilić.

Za zamenika direktora Vojnobezbednosne agencije Ministarstva odbrane Srbije postavljen je pukovnik Dragan Smiljković.

Kako je saopšteno, za komandanta Komande za obuku postavljen je brigadni general Dušan Stojanović, a za zamenika komandanta Združene operativne komande Generalštaba Vojske Srbije postavljen je brigadni general Goran Radovanović.

Za zamenika komandanta Kopnene vojske postavljen je brigadni general Vojin Jondić.

Ukazom predsednika Srbije za zamenika komandanta Komande Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane postavljen je brigadni general Miodrag Gordić, za načelnika štaba Komande Kopnene vojske pukovnik Zoran Lubura, a za načelnika štaba Komande Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane pukovnik Dejan Joksimović.

Pukovnik Milić Stanić postavljen je za komandanta brigade Kopnene vojske, a pukovnik Duško Žarković za komandanta 250. raketne brigade Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane.

U čin general-potpukovnika unapređen je general-major Miodrag Jevtić, a u čin general-majora unapređeni su brigadni generali Goran Radovanović, Jovica Daganić i Mladen Vuruna.

Ukazom predsednika Srbije u čin brigadnog generala unapređeni su pukovnici Duško Žarković, Želimir Glišović, i Predrag Bandić.

Vanredno u čin generala-majora unapređen je brigadni general Slađan Đorđević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: