Dogovor sa Prištinom pa kandidatura

Da bi Srbija dobila pozitivno mišljenje o kandidaturi za članstvo u EU mora biti postignut dogovor sa Prištinom, kaže član Predsedništva DS Gordana Čomić.

Izvor: B92

Sreda, 01.02.2012.

20:03

Default images

"Ili će nas 27. februara pregovarački tim obavestiti da su sporazumi postignuti i potpisani ili nećemo imati pozitivan odgovor iz Brisela. Nema ničega između", kazala je Čomić tokom gostovanja na RTS.

Ona je dodala da bi se "usudila" da kaže da je napravljen pomak u odnosu na 9. decembar, istakavši da je potreban rezultat na terenu i da politika namera nije dovoljna.

Funkcioner Srpske napredne stranke Marko Đurić, međutim, smatra da se za mesec dana suštinski ništa neće promeniti i da vlast u Srbiji nije sposobna za iskorak potreban za ulazak u EU.

Đurić je u istoj emisiji ocenio da se vlast Kosovom bavi samo kada joj gori pod nogama.

Portparol DSS Petar Petković smatra da pitanje proširenja i nije na dnevnom redu EU.

Petković je mišljenja i da odluka o kandidaturi, iako bi bila pozitivna, ne bi bila realna i ne bi uticala na proširenje EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: