Kraj istrage o pobuni JSO?

Istraga u vezi sa pobunom JSO-a 2001. godine u narednih nekoliko dana trebalo bi da bude okončana, a predmet formiran u Specijalnom tužilaštvu

Izvor: Press

Utorak, 31.01.2012.

23:18

Default images

Osim Milorada Ulemeka Legije, osumnjičeni za organizaciju pobune JSO jesu i bivši pripadnici „beretki" Zvezdan Jovanović, Dušan Maričić Gumar, Veselina Lečić, Mića Petraković, Dragoslav Krsmanovića i Vladimir Potić.

Kako saznaje Press, u sud su stigli i transkripti sa sednice Vlade Srbije u kojima se može pročitati da su tadašnji ministri konstatovali da je pobuna u novembru 2001. godine, kada su pripadnici JSO blokirali deo puta, bila legalan protest.

Specijalni tužilac Miljko Radisavljević ranije je naveo da su sa Dušanom Spasojevićem, vođom „zemunskog klana", osumnjičeni organizovali pobunu u okviru koje je Jedinica otkazala poslušnost i prekinula sve veze sa komandom.

Tužilac ističe da su blokirali bazu Jedinice u Kuli i izneli zahteve za smenu ministra unutrašnjih poslova, načelnika Resora državne bezbednosti i njegovog zamenika. Zatim su, kako kaže, uz upotrebu borbenih vozila i naoružanja blokirali autoput kod Vrbasa, a narednih dana to ponovili i blokadom autoputa kroz Beograd kod Sava centra, odbijajući istovremeno i naređenja da se Jedinica vrati u svoju bazu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: