Da li ste spremni za "Bus plus"?

Mnogi Beograđani sačekali poslednje dane za vađenje "Bus plus“ kartica. Na šalterima ogromne gužve. B92 istraživao koliko ste spremni za nove elektronske karte.

Izvor: B92

Utorak, 31.01.2012.

18:19

Default images

Kako bi se gužve na šalterima za "Bus plus" kartice smanjile, uvedeno je i deljenje brojeva i zakazivanje za njihovo preuzimanje. Primena sistema počinje u sredu 1. feburara, kada će stare markice i karte za GSP postati prošlost. Građani sa kojima je B92 razgovarao nisu baš spremni za elektronski sistem karata za gradski prevoz.

Bilo je i dosta nedoumica na koji način će se one koristiti. Bilo da se radi o običnoj karti, o karticama koje će se dopunjavati kao i kartice za mobilni telefon. Građani su takođe zbunjeni kako nova elektronska kartica zamenjuje legitimaciju za prevoz i kako ona radi.

Ono što treba da znaju je da bus plus kartu, na kojoj se nalazi određeni novčani iznos, u zavisnoti da li je personalizovana ili nepersonalizovana karta, potrebno je overiti na samom ulazu u vozilo GSP-a. Kartica se jednostavno prisloni uz aparat koji bi trebalo da je u roku od jednog sekunda očita.

Zbog velikih gužvi, i dok se sistem ne uhoda neće biti kazni u GSP-u.

Penzionerima stare legitimacije važe do 15. februara, a svi oni koji su uspeli da zakažu termin, papirić s brojem mogu da koriste umesto karata do 5. februara.

"U februaru će biti kazni samo za putnike koji nemaju nikakvu kartu, takvi putnici će se upućivati na doplatnu kartu kod vozača ili da napuste vozilo. Sve ostale putnike koje zateknemo pomoći ćemo im oko validacije i oko edukacije na koji način se sve to radi", rekao je Aleksandar Pavlović, šef kontrolora u gradskom prevozu.

Sve "bus plus" kartice mogu da se dopune na oko 800 prodajnih mesta, to su šalteri GSP-a, ali i trafike na kojima treba da potražite ovaj znak. Od prodavca obavezno tražite potvrdu da ste uplatili novac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: