H. Klinton: Povlačim se iz politike

Državna sekretarka SAD Hilari Klinton potvrdila je želi da se posle dve decenije povuče iz američke politike.

Izvor: Beta

Četvrtak, 26.01.2012.

22:42

Default images

Ona je ponovo "zapušila usta" onima koji su govorili da će ona ostati u vladi ukoliko predsednik Barak Obama osvoji novi mandat.

Klinton je zaposlenima u Stejt departmentu kazala da je spremna za odmor, kao i da uopšte ne prati debate republikanskih predsedničkih kandidata.

Ona je dodala da želi da utvrdi tačno koliko je umorna pošto je bila prva dama, senator, učestovala u trci za predsedničkog kandidata, i poslednjih godina obavljala posao državne sekretarke.

"Stavila sam jasno do znanja da ću sigurno ostati sve dok predsednik ne imenuje nekog novog, a taj prenos funkcije može da se desi ako Obama osvoji reizbor", rekla je Hilari Klinton na sastanku u Stejt departmentu.

"I mislim da bi posle 20 godina u visokoj američkoj politici i svih izazova koji idu sa tim, najverovatnije dobra ideja bilo prosto utvrditi koliko sam umorna", dodala je ona.

Državna sekretarka SAD je, međutim, kako navodi agencija AP, ostavila otvorena vrata za eventualni povratak, dodajući da "svi uvek govore (o umoru) kada napuštaju slične poslove".

Kao državnoj sekretarki, njoj je zabranjeno da na bilo koji način učestvuje u predizbornoj kampanji, što je ona ocenila kao neobično.

Dodala je, ipak, da uživa što je daleko od "borbe", kao i da nije gledala nijednu republikansku debatu.

"Za mene je malo neobično da budem potpuno izvan izborne sezone. Ali, znate, nisam gledala nijednu od ovih debata", navela je ona.

Klinton je rekla i da očekuje da će kampanja za novembarske predsedničke izbore "isisati mnogo pažnje" koja je inače posvećena spoljnopolitičkim temama, ali se našalila da bi to zapravo moglo da pomogne Stejt departmentu.

"Dobra vest je da možda možemo da učinimo još više ako na nas ne obraćaju pažnju, te treba imati to u vidu", navela je Klinton uz osmeh.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: