"Ne tražimo Ministarstvo finansija"

Potpredsednik Vlade i lider PUPS Jovan Krkobabić tek se priprema za razgovore s koalicionim partnerima i predstavnicima ostalih stranaka o predizbornoj listi.

Izvor: Veèernje novosti

Četvrtak, 26.01.2012.

22:05

Default images

"Novi izbori su novo podvlačenje crte. Želimo potpuno otvoreno da iznesemo šta će biti programski prioriteti PUPS za ove izbore. Kad nešto obećamo građanima, mi to i ispunimo. Zato nam je važno da naše programske namere uskladimo sa potencijalnim partnerima“, rekao je on za "Večernje novosti“.

On je negirao da je PUPS u tim razgovorima tražio Ministarstvo finansija i Razvojnu banku.

"To su najobičnije izmišljotine i podmetanja. Neko se očigledno uplašio snage PUPS, pa želi da predstavi građanima da smo mi neka halapljiva grupa sa neutoljivim apetitima i da su nam najbitnije fotelje. Nismo ni razgovarali o koalicijama, pa nismo mogli da razgovaramo ni o funkcijama. Nikada i nikome nismo ni u šali pomenuli da želimo neke funkcije i da smatramo da nam pripadaju“, tvrdi Krkobabić.

Lider PUPS je istakao da njegova stranka još nije utvrdila imena kandidata za pojedine funkcije.

"Mi to ne radimo jer smatramo da je pogrešno. Nemamo ambiciju da preskačemo šest stepenika odjednom. Svesni smo da posle prvog stepenika ide drugi. Za priču o raspodeli resora i funkcija doći će vreme tek ako uđemo u parlament i postanemo deo vladajuće koalicije. I tada će nam biti važna politika u interesu građana, a ne kabineti i privilegije“, objašnjava Krkobabić.

On je naveo da će pregovori o koalicijama početi uskoro.

"Treba biti strpljiv. Mirno dočekujemo raspisivanje izbora jer imamo veliku podršku i spremamo se kao da ćemo sami da izađemo pred građane. Pregovori će, u svakom slučaju, početi uskoro“, rekao je on.

Na pitanje novinara koji su to principi na kojima će PUPS insistirati da bi se formirao predizborni savez, Krkobabić je odgovorio: "Na prvom mestu, redovna isplata penzija i njihovo redovno usklađivanje sa kretanjem zarada. To ne može ništa da dovede u pitanje, nezavisno od jačine ekonomske krize“.

Nećemo odustati od Rezolucije 1244 zbog EU

Krkobabić je naglasio da vlasti neće odustati od Rezolucije 1244 Ujedinjenih nacija da bi dobili kandidaturu za članstvo u EU.

"Ako tu kandidaturu moramo da platimo odustajanjem od Rezolucije 1244 za Kosovo i Metohiju, onda na to ne pristajemo. Ta Rezolucija je garancija da bilo šta možemo da branimo na KiM. Odreknemo li se tog dokumenta, odrekli smo se Kosova. Moramo nastaviti da branimo poziciju da je Kosovo deo Srbije u formalno-pravnom smislu. Samo ako se odreknemo Kosova, ono je zauvek izgubljeno", zaključio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: