Uhapšen Zumberijev ubica?

Euleks je uhapsio Radišu Vučinića iz sela Zupče u Ibarskom Kolašinu zbog sumnji da je ubio kosovskog policajca Envera Zumberija, saznaje agencija Beta.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.01.2012.

18:51

Default images

Izvori iz Zubinog Potoka tvrde da je Vučinić (38) uhapšen greškom, jer ima isto prezime kao i jedna osoba sa Euleksove poternice na kojoj su osumnjičeni za ubistvo Zumberija. Na međunarodnoj poternici nalaze se Slobodan Vučinić, Ratomir Božović, Radovan Radić, Milovan Vlašković i Dušan Jovanović.

Radiša Vučinić je, prema izvorima agencije Beta, vozač u Kombinatu Trepča.

Kako navode izvori, hapšenje je uznemirilo žitelje Ibarskog Kolašina i severnog Kosova, jer veruju da se to može desiti "svakom Srbinu kao Vučinić ode u sredinu gde žive Albanci, kao što je selo Čabra u opštini Zubin Potok".

Euleks je ranije danas saopštio da su Kosovska policija i Euleks uhasili jednu osobu osumnjičenu za ubistvo Zumberija. Hapšenje je, kako je navdeno, sprovedeno u selu Čabra na severu Kosova, a osumnjičeni je na policijskom saslušanju.

Hapšenje je potvrdio i kosovski ministar unutrašnjih poslova Bajram Redžepi. On je rekao da se lice koje je lišeno slobode ne nalazi na međunarodnoj poternici zbog ubistva pripadnika specijalne jedinice kosovske policije ROSU.

Zimberi ubijen je 26. jula prošle godine tokom akcije vlasti Kosova za uspostavljanje "reda i zakona" na prelazima Jarinje i Brnjak na severu Kosova prema centralnoj Srbiji.

Njega je posthumno predsednica Kosova Atifete Jahjaga proglasila herojem Kosova.

Kako saznaje Tanjug, radi se o R.V. iz Zupča, a on je uhapšen, kako je Redžepi rekao, u albanskom selu Čabra.

Pripadnik specijalne jedinice policije Kosova Enver Zumberi ubijen je 26. jula u akciji vlasti Kosova na uspostavljanju "reda i zakona" na prelazima Jarinje i Brnjak na severu Kosova prema centralnoj Srbiji.

Interpol je krajem oktobra prošle godinje raspisao poternicu za šestoricom Srba osumnjičenih za ubistvo policajca.

Na toj poternici su Ratomir Božović, Radovan Radić, Milovan Vlašković, Slobodan Vučinić, Dušan Jovanović i Radomir Kasalović.

Euleks je preko Unmika, u slučaju ubistva pripadnika kosovske policije 26. jula, zatražio od Interpola raspisivanje poternice za šestoricom Srba.

Njega je posthumno predsednica Kosova Atifete Jahjaga proglasila herojem Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: